logo_skogsbad-18

Naturlunch med Naturtid

3,5 timmars kurs 

Om kursen:

Följ med på en sinnesväckande tur i skogen. Naturen är ett fantastiskt verktyg för att uppnå en medveten närvaro i nuet. Ett väldigt bra medel för att hantera och återhämta oss från de krav och den stress som i dagens samhälle blivit allt mer framträdande. Dock är det inte farligt med stress, snarare tvärt om, det är bra för oss. Krav ger oss utmaning, motivation och mening. Men som forskning bevisar, det viktiga är att vi återhämtar oss. Allt mer forskning visar på att naturen är en av de mest effektfulla platser för denna återhämtning.

Genom olika sinnliga och lekande övningar i skogen använder och tränar vi alla våra sinnen för att på så vis uppnå en större medvetenhet, reflektion och fokusering på det som sker här och nu. Under kursen går vi igenom enkla och konkreta verktyg som hjälper dig att använda och utnyttja de hälsofrämjande resurser som finns i vår närnatur. Tanken är att deltagarna efter kursen på egen hand ska kunna använda naturen, för att lättare flytta fokus och återhämta sig från en kravfull vardag.

Varför:

Sjukskrivningar på grund av stressrelaterad ohälsa har i dag blivit ett reellt samhällsproblem. Utmattningssyndrom är en av de största och mest växande folksjukdomar vi har idag och det läggs allt mer resurser på att rehabilitera de som dessvärre råkat illa ut. Rehabilitering är bra och väldigt nödvändigt men vi önskar att det inte ska behöva gå så långt. Därför vill vi på Naturtid öka kunskapen och framförallt reflektionen kring ”återhämtning”, som så många forskningsstudier visat varit det absolut viktigaste för att undvika stressrelaterade sjukdomar. Vi arbetar med naturen som arena och vi vill visa er hur effektivt, kul och inspirerande det kan vara att leka, känna och reflektera i denna kravlösa miljö.

tid och plats:

Kursen tar ca. 3,5 timmar. Vi använder oss gärna av det naturområde som ligger närmast er, så att ni själva kan fortsätta att använda området efter kursen om så önskas.

Priser:

Pris: 680 kr per person + en startavgift på 1800 kr. Minimum 4 pers, maximum 20 pers. (exklusive moms) I detta ingår en, i stor grad, ekologisk/närproducerad lunch som vi tillsammans tillreder på plats i skogen. Ni behöver inte ha med er någonting förutom er själva och kläder efter väder.

Bokningsinformation:

Bokas via vår hemsida. Svarsmail med mer information samt faktura på kursen kommer vanligtvis inom några dagar. 

OMDÖMMEN

Vi har redan gjort det här upplägget för några andra verksamheter.

De säger så här om dagen tillsammans med oss:

Kontakta oss

Om ni har frågor, idéer eller tankar är det bara att höra av sig till oss. Om vi inte svarar med det samma kan det betyda att vi är ute på långtur, men mailen checkas alltid direkt när vi kommer hem. 

Vi ses där ute!

kontakt@naturtid.se

www.facebook.com/naturtid.se

0046 (0) 768 89 58 40

Naturtids villkor och sekretesspolicy.

Close Menu

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse och användarvänlighet. Genom att fortsätta använda våra tjänster antas du godkänna detta.