Fläta en pilkorg i det fria

Med Maja, gäst-kurshållare från Danmark

2-3 mars 2024

Om kursen:

Nybörjarkurs i pilflätning, där du under två dagar får kunnig handledning i att fläta dig en egen korg i pil.

Med händerna som främsta verktyg och en generös dos tålamod, samlas vi ute runt den sprakande brasan eller inne i vårt mysiga tält, och gradvis växer din unika pilkorg fram.

Under kursen kommer du att lära dig grundläggande flättekniker. Du får möjlighet att välja form på din korg och det finns olika färger pil för att kunna skapa mönster och sätta din personliga prägel. Till slut väljer du om korgen ska ha handtag.

Om allt har flutit på kan du stolt skutta hem med en korg under armen längtandes till nästa svamptur eller picknickkalas.

Pris:

3200 kr (inkl material)

Ingår i priset:

  • Grundkurs i pilflätning (2 dagar á 7h)
  • Låneverktyg
  • Material att fläta med till en korg
  • Fin egengjord korg att skryta med 

Deltagarantal:

  • Max 8 deltagare

gäst-kurshållare:

Vi på Naturtid är stolta över att få presentera Maja Ingemann Berg Nielsen som gäst-kurshållare på denna kurs i pilflätning.

Maja drivs av naturen och hantverket. Hon är dansk men har en examen i folkkonst från Raulandsakademiet i Norge och har specialiserat sig på trä som sitt huvudmaterial. Hon har även en kandidatexamen i friluftsliv, kultur och naturvägledning och med grund i dessa två utbildningar förmedlar hon sin brinnande passion för naturen och slöjden på ett pedagogiskt och professionellt sätt.

Ta en kik på Majas hemsida: www.minhaandkraft.dk

PS: Oroa dig inte för danskan, det kommer finnas svensk tolk på plats.

Vem kan vara med:

Kursen är lämplig för alla över 15 år oavsett erfarenhet. Pilflätning kräver mycket fingerstyrka, så det är en fördel att ha hyfsat fräscha fingrar och handleder.

Plats

Nääs, Floda

Mellan ekarna på Seminariekullen på Nääs, där Otto Salomon föreläste om slöjd förra sekelskiftet, sätter vi upp vårt stora mysiga tält. Beroende på väder kan vi välja att sitta ute runt brasan eller inne i tältet. I huset intill pågår andra slöjdkurser samtidigt och där finns toaletter.

Vi träffas här:

Plats

Våra täljkurser hålls antingen vid Härlanda tjärn, Göteborg eller på Nääs, Floda

Härlanda tjärn: 

Vi utgår från parkeringen vid Härlanda tjärn badplats och går gemensamt till planerad kursplats.

Nääs:

Vi träffas utanför Slöjdseminariet, Otto Salomons väg vid Nääs Slott.

Ute/Tält

Alla våra kurser hålls ute i naturen. Om vädret tillåter sitter vi runt en knastrande brasa under bar himmel. De dagar som det är för kallt eller för blött tar vi istället med vårt mysiga tipi-tält som under kalla dagar även har en varm vedugn i sig. 

PASSAR INTE DATUMET?

Är ni en egen grupp som tycker detta verkar spännande. Vi skräddarsyr, ta kontakt för mer info. 

Kontakta oss

Om ni har frågor, idéer eller tankar är det bara att höra av sig till oss. Om vi inte svarar med det samma kan det betyda att vi är ute på långtur, men mailen checkas alltid direkt när vi kommer hem. 

Vi ses där ute!