logo_skogsbad-18

Vandring och mindfulness i skogen

Fokus på mental hälsa och återhämtning. 

OM KURSEN:

Skogsbadning är ett fenomen som härstammar från japan, med enkla och konkreta övningar lär du dig hur viktigt och lätt det är att återhämta sig med hjälp av naturen. Tanken är att du efter kursen på egen hand ska kunna använda naturen, för att lättare flytta fokus och återhämta dig från en kravfull vardag.

VEM KAN VARA MED:

Detta är en kurs för dig som bryr dig om din mentala hälsa. För dig som vill samla krafter, hämta energi, slappna av och bli uppslukad av att bara vara. Du behöver inte känna att du håller på att bli utmattad eller att du har varit utmattad tidigare, utan detta är en kurs för alla. Alla som vill ge sig själva en paus från vardagen tillsammans med andra.

INNEHÅLL:

  • Mentalt och avslappnande
  • Kunskap om återhämtning
  • Lätta konkreta övningar 

PLATS:

Under denna kurs besöker vi lite olika stadsnära naturområden runt omkring Göteborg. 

Pris:

Pris kommer.

DATUM 2021:

Är du intresserad kan du skicka intresseanmälan så berättar vi när datumen kommer.

VARFÖR?

Sjukskrivningar på grund av stressrelaterad ohälsa har i dag blivit ett reellt samhälls- problem. Allt mer resurser läggs på att rehabilitera de som dessvärre råkat illa ut.

Vi på Naturtid vill öka kunskapen och framförallt reflektionen kring återhämtning, som så många forskningsstudier visat varit det absolut viktigaste för att undvika stressrelaterade sjukdomar.

Vi arbetar med naturen som arena och vi vill visa er hur effektivt, kul och inspirerande det kan vara att leka, känna och reflektera i denna kravlösa miljö.

Bokningsinformation:

Boka din plats via Studieförbundet Vuxenskolans hemsida eller följ link på “Boka Plats”-knappen.

Kontakta oss

Om ni har frågor, idéer eller tankar är det bara att höra av sig till oss. Om vi inte svarar med det samma kan det betyda att vi är ute på långtur, men mailen checkas alltid direkt när vi kommer hem. 

Vi ses där ute!