Tälj till köket

Vår - Sommar - Höst - Vinter

Om kursen:

Här är kursen för dig som länge velat tälja en sked, eller för dig som länge försökt tälja en sked. Eller är du mer sugen på en stekspade eller salladsbestick? Under kursen lär du dig olika täljgrepp både för yxa, kniv och skedkniv.

Vi utgår från en trädstam så får du med sig hela processen ända fram till det färdiga resultatet. Om du är van med kniv och yxa kommer det säkert finnas tid till att även ge sig på en liten dekoration. 

Glöm inte rensa ut i kökslådan innan du kommer hit så att dina fina nya alster får plats.

Pris:

1350 kr (Slöjdkniv ingår)

Ingår i priset:

  • 5 timmars grundkurs i täljteknink 
  • Slöjdkniv att ta med hem (Morakniv 120)
  • Låneverktyg (yxa, såg, olika knivmodeller mm.) 
  • Material att tälja i
  • Fina egengjorda alster till kökslådan

Deltagarantal:

  • Max 8 deltagare med 1 instruktör

Vem kan vara med:

För alla som gillar att tälja.

Vill du ha med ett barn? Detta är i utgångspunkt en vuxenkurs. Barn under 15 år är mycket välkomna men får endast medverka i vuxet sällskap. Den vuxna ansvarar för att barnet tar till sig instruktionerna och hanterar verktygen på ett respektfullt sätt. Vi har dock specialanpassade barnknivar som kan lånas under kursen. Har du frågor kring om ditt barn kan vara med kan du alltid ta kontakt. 

Plats

Nääs, Floda

Mellan ekarna på Seminariekullen på Nääs, där Otto Salomon föreläste om slöjd förra sekelskiftet, sätter vi upp vårt stora mysiga tält. Beroende på väder kan vi välja att sitta ute runt brasan eller inne i tältet. I huset intill pågår andra slöjdkurser samtidigt och där finns toaletter.

Vi träffas här:

Plats

Våra täljkurser hålls antingen vid Härlanda tjärn, Göteborg eller på Nääs, Floda

Härlanda tjärn: 

Vi utgår från parkeringen vid Härlanda tjärn badplats och går gemensamt till planerad kursplats.

Nääs:

Vi träffas utanför Slöjdseminariet, Otto Salomons väg vid Nääs Slott.

Ute/Tält

Alla våra kurser hålls ute i naturen. Om vädret tillåter sitter vi runt en knastrande brasa under bar himmel. De dagar som det är för kallt eller för blött tar vi istället med vårt mysiga tipi-tält som under kalla dagar även har en varm vedugn i sig. 

PASSAR INTE DATUMET?

Är ni en egen grupp som tycker detta verkar spännande. Vi skräddarsyr, ta kontakt för mer info. 

Kontakta oss

Om ni har frågor, idéer eller tankar är det bara att höra av sig till oss. Om vi inte svarar med det samma kan det betyda att vi är ute på långtur, men mailen checkas alltid direkt när vi kommer hem. 

Vi ses där ute!