logo_skolverksamhet-21

Mer friluftsliv till barn och unga!

Vi på naturtid älskar att jobba med pedagogik och utbildning i naturen oavsett om det gäller vuxna eller barn. Vi har undervisningserfarenhet med fritidsverksamhet, förskola, lägerskola, gymnasiet, folkhögskola och universitet och är vana med att ta hand om gruppers säkerhet, utveckling och lärande i skogen, på havet och på fjället.

Låter vi intressanta även för er? Ta kontak så bollar vi tankar tillsammans.

Skolverket, kursplan Idrott och Hälsa:

“Genom undervisningen ska eleverna utveckla förmågan att vistas i utemiljöer och naturen under olika årstider och få förståelse för värdet av ett aktivt friluftsliv. Undervisningen ska även bidra till att eleverna utvecklar kunskaper om risker och säkerhetsfaktorer i samband med fysiska aktiviteter och hur man agerar i nödsituationer.”

Friluftsliv och utomhuspedagogik för idrottslärare och fritidspedagoger

Här arbetar vi konkret och praktiskt med lärarnas egna förutsättningar. Målet är att förenkla, inspirera och konkretisera hur man kan skapa mer friluftsliv och använda mer utomhuspedagogik i undervisningen i skolan. Kursen är speciellt framtagen för idrottslärare och fritidspedagoger men har du en annan målgrupp så ta kontakt.

Täljkurs för lärare och fritidspedagoger

Lär dig grundläggande yx- och täljtekniker som du i sin tur kan lära vidare till dina elever. Kreativitet och säkerhet sätts i fokus och du får med dig didaktiska verktyg och tekniker som kan inspirera och utveckla din undervisning. Vi täljer skedar, krokar, gubbar, smörknivar, stekspadar eller det fantasin har lust att skapa.

Säkerhetskurs i paddling (GSRT - Grundläggande säkerhet och räddningsteknik)

Få en bättre förståelse kring säker paddling, hur vi förebygger incidenter och hur man ska agera om olyckan skulle vara framme. Vi rekommenderar denna kurs för alla som har ansvar för kanot- och kajakaktiviteter.

HLR med hjärtstartare för lärare

Utbildningen ger grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning, hur man använder en defibrillator/hjärtstartare vid ett plötsligt hjärtstopp och hur man identifierar och behandlar luftvägsstopp. Praktisk träning på dockor. Godkänt utbildning av svenska HLR-rådet.

För mer exempel på aktiviteter för personaldagar se "Företagssidan"

  • Kajakpaddling i Säveån
  • Mindfulness och vandring med lunch ute
  • Tälj bort stress och press!

Har ni egna önskemål? Ta kontakt så ser vi vad vi kan lösa.

Friluftsliv och utomhuspedagogik - En dag ute med elever

En undervisningsdag, halvdag eller lektion ute i skogen. Vi kan ta upp de flesta teman inom friluftsliv och kan ta fram undervisning som passar er skola och kursplanen för den aktuella årskursen.

Täljaktivitet med elever

Vi kommer till er skola med ett stort tält och lär eleverna grundläggande yx- och täljtekniker, fokus kommer ligga på kreativitet och säkerhet. Kursen anpassas efter årskurs.

HLR med hjärtstartare för elever

Utbildningen ger grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning, hur man använder en defibrillator/hjärtstartare vid ett plötsligt hjärtstopp och hur man identifierar och behandlar luftvägsstopp. Praktisk träning på dockor. Godkänt utbildning av svenska HLR-rådet.

Kontaktformulär/Offertförfrågan

Vi behandlar dina personuppgifter varsamt och använder de endast för att på bästa sätt kunna genomföra våra tjänster. Läs mer i våra vilkor.

Kontakta oss

Om ni har frågor, idéer eller tankar är det bara att höra av sig till oss. Om vi inte svarar med det samma kan det betyda att vi är ute på långtur, men mailen checkas alltid direkt när vi kommer hem. 

Vi ses där ute!