Täljkurs i det fria

Vår - Sommar - Höst - Vinter

Om kursen:

En täljkurs för dig som vill prova på, inspireras eller lära dig mer om att tälja. Vi sitter runt en knastrande brasa och filosoferar medan händerna får arbeta. Enkla verktyg i en inspirerande och enkel miljö. Här är processen lika viktig som resultatet.

Ett fantastiskt sätt att ta en paus från vardagen.

Under kursen lär du dig grundläggande yx- och täljtekniker där kreativitet och säkerhet sätts i fokus. Vi täljer gubbar, figurer, krokar, skedar eller andra konstverk som din fantasi har lust att skapa. 

Pris:

1350 kr (Slöjdkniv ingår)

Ingår i priset:

  • Grundkurs i täljteknink
  • Slöjdkniv att ta med hem (Morakniv 120)
  • Låneverktyg (yxa, såg, olika knivmodeller mm.) 
  • Material att tälja i
  • Fina egengjorda alster

Deltagarantal:

  • Max 12 deltagare (över 8 minst 2 instruktörer)

Vem kan vara med:

För alla som gillar att tälja.

Vill du ha med ett barn? Detta är i utgångspunkt en vuxenkurs. Barn under 15 år är mycket välkomna men får endast medverka i vuxet sällskap. Den vuxna ansvarar för att barnet tar till sig instruktionerna och hanterar verktygen på ett respektfullt sätt. Vi har dock specialanpassade barnknivar som kan lånas under kursen. Har du frågor kring om ditt barn kan vara med kan du alltid ta kontakt. 

Plats

Nääs, Floda

Mellan ekarna på Seminariekullen på Nääs, där Otto Salomon föreläste om slöjd förra sekelskiftet, sätter vi upp vårt stora mysiga tält. Beroende på väder kan vi välja att sitta ute runt brasan eller inne i tältet. I huset intill pågår andra slöjdkurser samtidigt och där finns toaletter.

Vi träffas här:

Plats

Våra täljkurser hålls antingen vid Härlanda tjärn, Göteborg eller på Nääs, Floda

Härlanda tjärn: 

Vi utgår från parkeringen vid Härlanda tjärn badplats och går gemensamt till planerad kursplats.

Nääs:

Vi träffas utanför Slöjdseminariet, Otto Salomons väg vid Nääs Slott.

Ute/Tält

Alla våra kurser hålls ute i naturen. Om vädret tillåter sitter vi runt en knastrande brasa under bar himmel. De dagar som det är för kallt eller för blött tar vi istället med vårt mysiga tipi-tält som under kalla dagar även har en varm vedugn i sig. 

PASSAR INTE DATUMET?

Är ni en egen grupp som tycker detta verkar spännande. Vi skräddarsyr, ta kontakt för mer info. 

Kontakta oss

Om ni har frågor, idéer eller tankar är det bara att höra av sig till oss. Om vi inte svarar med det samma kan det betyda att vi är ute på långtur, men mailen checkas alltid direkt när vi kommer hem. 

Vi ses där ute!