logo_kajak-14

Här kan du läsa mer om våra olika kajakkurser och turer. Som regel håller vi till i Göteborgs skärgård ute runt Öckerö, men ibland kan vi även välja andra vatten. Är något oklart eller har du egna önskemål, ta gärna kontakt. 

Havskajakkurs nivå 1:

GULT PADDELPASS

En kurs för dig som vill ta första steget mot att bli tryggare i en kajak. Vi går igenom grundläggande kunskaper inom säkerhet, teknik och miljö. 

Inga förkunskaper krävs.

Pris från 1450kr

Kurslängd: 6 timmar

I samarbete med:

Havskajakkurs nivå 2:

GRÖNT PADDELPASS

Bygger på Havskajakkurs nivå 1: GULT PADDELPASS men det år inget krav. Vi arbetar vidare med de grundläggande kunskaperna inom säkerhet, teknik och miljö. Mycket fokus läggs på räddningstekniker!

Pris från 1550kr

Kurslängd: 6 timmar.

 

Rekommenderar att delta på

MINST två tillfällen innan man

anmäler sig till examination.

I samarbete med:

GSRT: Grundläggande Säkerhet och Räddningsteknikkurs

En kurs som fokuserar på säkerhet och räddning. Hur förebygger vi att skador inträffar, vad ska vi tänka på och hur ska vi handla om olyckan är framme. En viktig kurs som alla paddlare borde ta. Oavsett om du är ledare eller hobbykanotist.

Pris 1850kr

Kurslängd: 8 timmar

I samarbete med:

Rollkurs med kajak:

ESKIMÅSVÄNG

Att lära sig rolla med kajak är många kajakpaddlares dröm. Det blir betydligt enklare med hjälp av duktiga instruktörer. En hel dag som mestadels spenderas med huvudet under vattnet, men andra tips och trix varvas in i välförtjänta och behövda pauser.

Pris kommer

Kurslängd: 4 timmar

Examination

GRÖNT PADDELPASS

För denne examination är det bra att man noggrant har satt sig in i och tränat på de olika moment som man ska klara av för att få godkänt examinationen.

Vi rekommenderar att man går “Havkajakkurs nivå 2: GRÖNT PADDELPASS” innan man går “Examination GRÖNT PADDELPASS” men det är inget krav.

Pris från 950kr

Kurslängd: 4 timmar

I samarbete med:

Helgkurs lör-sön inkl. GULT och GRÖNT PADDELPASS

Detta är en paddeltur och kurs med övernattning vor vi kommer att utforska skärgården. Bygger på Havskajakkurs nivå 1: GULT PADDELPASS. Vi arbetar vidare med de grundläggande kunskaperna inom säkerhet, teknik och miljö. Mycket fokus läggs på räddningstekniker men i denna helgversion bliver där också stort fokus på det att vara på övernattningstur i kajak!

Pris kommer

Kurslängd: Tur med övernatning

från lördag – söndag

I samarbete med:

Se även våra andra turer

1: Packning och klädsel (kvällskurs)

En fristående kvällskurs som hjälper dig att ta steget mot din egen fjällvandring. Denna kväll pratar vi om lämplig packning och klädsel.

Pris kommer snart

Kurslängd: 3 timmar

I samarbete med:

Kanadensarekurs FORSPADDLING 1

Bygger på kanadensarekurs 1. Vi arbetar vidare med de grundläggande kunskaperna inom säkerhet, teknik och miljö. Den stora skillande är att vi i denna kurs rör oss ut i mer strömmande vatten. Första steget mot att paddla kanadensare i fors.

Pris från 1500kr

Kurslängd: 6 timmar

Upplevelsetur: KANADENSARTUR

Följ med på ett äventyr ut i den vilda naturen. Vi övar på paddelteknik och att ta kontroll över kanadensaren, men mycket tid ges också åt upplevelsen av att vara långt borta. Det finns tid till att utforska och hitta lugnet som infinner sig när man vistas i rofull natur. Matlagning över öppen eld och en hel del tips och trix till att behålla komforten i naturen utlovas.

Pris från 1600kr

Kurslängd: 1,5 dagar

Kontakta oss

Om ni har frågor, idéer eller tankar är det bara att höra av sig till oss. Om vi inte svarar med det samma kan det betyda att vi är ute på långtur, men mailen checkas alltid direkt när vi kommer hem. 

Vi ses där ute!

kontakt@naturtid.se

www.facebook.com/naturtid.se

0046 (0) 768 89 58 40

Naturtids villkor och sekretesspolicy.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse och användarvänlighet. Genom att fortsätta använda våra tjänster antas du godkänna detta.