Är du sugen på att paddla kajak och letar efter en kajakkurs i Göteborg?

Havskajakpaddling är en fantastisk aktivitet för att uppleva naturen på nära håll och ett unikt sätt att åka ut på upptäcktsfärd i skärgården, smygandes mellan öar, holmar och skär.

Här kan du läsa mer om våra olika kajakkurser och kajakturer.

Våra kurser hålls efter Svenska Kanotförbundets kursstege som heter Paddelpasset. Paddelpasset är även del av EPP, Euro Paddle Pass, som är ett internationellt samarbete mellan olika EU-länder om att enas om en minimistandard. 

Här kan du läsa mer om Paddelpasset

Här kan du läsa mer om EPP

Oavsett om du är nybörjare på kajak eller mera erfaren paddlare så har vi en kajakkurs eller en kajaktur som passar för dig.

Nybörjarkurs i kajak. Certifierade kajakinstruktörer lär dig tekniska basfärdigheter och grundläggande kunskaper inom paddelteknik, säkerhet och miljö.

Fortsättningskurs i kajak. För dig som vill utvecklas och förbättra din teknik ännu mer. 

Privat kajakkurs

Vi tar fram ett datum speciellt för er. Kanske gult paddelpass, en teknikdag, träna på att rolla, kamraträddning eller en guidad paddling i skärgården. Ni bestämmer! 

Hyra av kajakutrustning tillkommer. 400kr/person i samband med kurs.

Minimipris gäller för 4 personer. Upp till 6 pers på en instruktör upp till 10 pers på 2 instruktörer.

Privat kajaklektion

Vi tar fram en lektion speciellt för dig. Kanske teknikträning, rollträning, kamraträddning eller en kort tur i skärgården. Du bestämmer! 

Hyra av kajakutrustning tillkommer. 200kr/person i samband med kurs. 

Upp till 6 pers på en instruktör och upp till 10 pers på 2 instruktörer. 

Få en bättre förståelse kring säker paddling, hur vi förebygger incidenter och hur man ska agera om olyckan skulle vara framme. Vi rekommenderar denna kurs för alla som har som mål att vistas i en kanot på vatten.

Nybörjarkurs. Målet med kursen är att skapa förutsättningar så att du på egen hand ska kunna planera och genomföra en flerdagars kajaktur med god säkerhetsmarginal anpassad till din färdighetsnivå. Gult Paddelpass delas ut till dem som provat på alla moment.

Fortsättningskurs. Målet med kursen är att skapa förutsättningar så att du på egen hand ska kunna planera och genomföra en flerdagars kajaktur med god säkerhetsmarginal anpassad till din färdighetsnivå. Momenten i kursen hjälper dig att nå Grönt Paddelpass.

Havskajakledare 1

SKF:s första utbildning för Havskajakledare riktar sig till dig som leder, guidar eller instruerar grupper på lugnare vatten, upp till grön nivå inom Paddelpasset. Utbildningen är fördelad på 24 timmar vanligtvis över en långhelg, fredag-söndag.

Förkunskapskrav: Grönt paddelpass, GSRT (Grundläggande Säkerhet & Räddningsteknik) och 1:a-hjälpen utbildning.

Examination - Grönt Paddelpass

Detta är en examination för att få Grönt Paddelpass. Vi rekommenderar att man går vår kurs “Kajakkurs nivå 2 – Grön Kurs” innan examinationen, men det är inget krav.

Maila eller ring oss för mer info

Kontakta oss

Om ni har frågor, idéer eller tankar är det bara att höra av sig till oss. Om vi inte svarar med det samma kan det betyda att vi är ute på långtur, men mailen checkas alltid direkt när vi kommer hem. 

Vi ses där ute!