Är du sugen på att paddla kanot och letar efter en kanotkurs?

Kanadensarepaddling, eller kanotpaddling som många säger i Sverige, är ett perfekt sätt att utforska och uppleva naturen på. Nordamerikas ursprungsbefolkning använde kanadensaren som transportmedel i det stora nordamerikanska älv- och sjösystemet. Denna vackra och praktiska farkost var överlägsen européernas båtar då den både kunde klara rätt stora forsar och man kan utan stora problem bära den mellan olika vattendrag.

Den kanadensiska kanoten erbjuder ett unikt sätt att upptäcka vildmarken, paddla vackra älvar och leka i brusande forsar. 

Nordamerika har något av värdens största och mest oberörda vildmark och värdens bästa paddelmöjligheter men Sverige och Norge kommer inte långt efter.

Oavsett om du är nybörjare på kanadensare/kanot eller mer erfaren paddlare så har vi en kanotkurs eller en kanottur som passar för dig. Välkommen in i en värld full av äventyr och utmaningar. Kanadensarpaddling kan bjuda på mycket mer än de flesta vet om.

Här kan du hämta inspiration och läsa mer om våra kanotkurser och kanotturer.

Midsommarpaddling för hela familien

Vi leker och utforskar vildmarken tillsammans. 

Tollered bjuder på en fantastisk fin närliggande natur och området runt Torskabotten ger nästan känslan av att vara mitt ute i vildmarken.

Vi möts vid Torskabotten där Hanna och Tobias från Naturtid tar hand om dagens aktiviteter. Tillsammans paddlar vi därifrån och med oss har vi en fantastisk klassisk midsommarlunch som vi njuter på en passande plats inne i naturen. Menyn kommer både vara anpassad för stora och små.

OBS! Mer info kommer snart, maila oss om du är intresserad.

Kanot nivå 1 - GULT PADDELPASS

Nybörjarkurs i kanotpaddling. Lär dig ta kontroll över kanoten. Certifierade kanotinstruktörer lär dig tekniska basfärdigheter och grundläggande kunskaper om paddelteknik, säkerhet och miljö. Du väljer själv om du vill paddla solo eller i par. 

Ta kontakt vid intresse.

Nybörjarkurs i kanadensarpaddling

Kanot nivå 2 - GRÖNT PADDELPASS

Fortsättningskurs i Kanadensare/kanot. För dig som redan har paddlat en del men vill utveckla och förbättra din teknik ännu mer.  

Aktuella datum: 2 Juni och 2 Augusti 2022.

Fortsättningskurs i kanadensarpaddling

GSRT - Grundläggande säkerhet och räddningsteknik

Få en bättre förståelse kring säker paddling, hur vi förebygger incidenter och hur man ska agera om olyckan skulle vara framme. Vi rekommenderar denna kurs främst för personer som leder grupper på vatten, men kursen är givande för alla som har som mål att paddla kanot/kajak på ett tryggt sätt.

Aktuella datum: 7 maj och 10 sept 2022

Säkerhetskurs i kajak och kanadensare

Vildmarkspaddling och Bushcraft

Två dagar i Tollereds magiska sjöområde. Här lär vi oss allt från att tygla kanoten till att hissa segel och “bushcrafta” runt brasan. Fokus ligger på paddelteknik och friluftslivsteknik. Inga förkunskaper krävs. Häng med, det blir kul!

Maila oss om du är intresserad. Vi tar fram en kurs så snart vi har en lagom stor grupp.

Datum: 20-21 juli

Forskurs i kanadensare

Visste du att man kan paddla fors i en öppen kanot? Det är inte många som känner till kanadensarens hemlighet. Det vill vi ändra på! Detta är en kurs som kommer förändra din bild av kanotpaddling för resten av livet.

Maila oss om du är intresserad. Vi tar fram en kurs så snart vi har en lagom stor grupp.

OBS! Maila oss om du är intresserad. Vi tar fram en kurs så snart vi har en lagom stor grupp.

Grön examination kanot

Detta är en examination för att få Grönt Paddelpass. Vi rekommenderar att man går minst två tillfällen av “Kanot nivå 2 – GRÖNT PADDELPASS” innan examinationen, men det är inget krav.

Maila oss om du är intresserad. Vi tar fram en kurs så snart vi har en lagom stor grupp.

Inga satta datum utan meddela oss ditt intresse.  

Kontakta oss

Om ni har frågor, idéer eller tankar är det bara att höra av sig till oss. Om vi inte svarar med det samma kan det betyda att vi är ute på långtur, men mailen checkas alltid direkt när vi kommer hem. 

Vi ses där ute!