logo_kajak-14

GSRT: Grundläggande Säkerhet och Räddningsteknik

8 timmar ute på Öckerö

Om kursen:

Kursen är framtagen av Svenska Kanotförbundet i en förhoppning om att utbilda fler paddlare inom säkerhet och räddningstekniker och på så vis förebygga att eventuella olyckor inträffar. Under kursen används både kajaker och kanadensare och du kommer få en bättre förståelse kring säker paddling, hur vi förebygger incidenter och hur man ska agera om olyckan skulle vara framme. Efter aktivt deltagande tilldelas du ett certifikat och skrivs upp i förbundets register. 

Målet med kursen är att skapa förutsättningar så att du på egen hand ska kunna planera och genomföra en kajaktur med god säkerhetsmarginal anpassad till din och din grupps färdighetsnivå.

Vem kan vara med:

Kursen är speciellt framtagen för personer som arbetar med att leda grupper ute på vatten, men är minst lika viktigt för dig som har paddlingen som en hobbyaktivitet. Vi på Naturtid rekommenderar starkt denna kurs för alla som har som mål att vistast i en kanot på vatten. Inga förkunskaper är ett krav men det blir lättare att ta till sig kunskapen om man har provat på att paddla innan. 

Simkunnighet är ett krav!

Exempel på innehåll:

  • Riskbedömning och säkerhetsplan 
  • Att larma 
  • Räddningar från land 
  • Kasta lina 
  • Bogsering av kanot 
  • Kamraträddning 
  • Självräddning

Datum och plats:

8:e Juli och 11:e Augusti (2019)

Är ni en grupp på minimum 4 stycken kan vi ta fram ett eget tillfälle för er. Ta kontakt.

Start och slutpunkt är vid Tjolmenhamnen på Öckerö till vänster om bron över till Hälsö.
Koordinater: Lat 57 724329 Long 11.64834

Priser:

1850kr (inkl. kajakutrustning)

1650kr (egen kajakutrustning)

Vad ingår i priset:

I priset ingår certifierad instruktör och kursintyg delas ut till de deltagare som visat aktivt engagemang. Vi bjuder på fika men du ska själv ha med dig en ordentlig matsäck och snacks så att du klarar dej under hela kursen. För de som har bokat kajakutrustning ingår, kajak, paddel, kapell, flytväst, våtskor och vattentäta påsar.

Bokningsinformation:

Boka din plats här via vår hemsida. Svarsmail med mer information samt faktura på kursen kommer vanligtvis inom några dagar. 

Kontakta oss

Om ni har frågor, idéer eller tankar är det bara att höra av sig till oss. Om vi inte svarar med det samma kan det betyda att vi är ute på långtur, men mailen checkas alltid direkt när vi kommer hem. 

Vi ses där ute!

kontakt@naturtid.se

www.facebook.com/naturtid.se

0046 (0) 768 89 58 40

Naturtids villkor och sekretesspolicy.

Close Menu

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse och användarvänlighet. Genom att fortsätta använda våra tjänster antas du godkänna detta.