Täljkurs med barn

Lär dig att tälja tillsammans med ditt barn.

Om kursen:

En täljkurs för dig som vill göra något rolig, lärorikt och kreativt tillsammans med ditt barn, barnbarn eller unga vän. Enkla verktyg i en inspirerande och enkel miljö. Om man inte helt är redo för de vassa slöjdknivar finns det andra verktyg att börja med där skaderisken är lite mindre. 

Kursen är anpassad för barn. Vi kommer jobba med grundläggande täljtekniker med kniv. Gemenskap, kreativitet och säkerhet sätts i fokus.

Vem kan vara med:

Barn måste komma i följe med vuxen. Max två barn per vuxen. Knivarna är vassa och som vuxen har du ansvar för att medföljande barn hanterar verktygen med respekt. Du känner ditt barn bäst och bestämmer var gränserna går. (Rekommenderad ålder för denna kurs är 5-12 år. Äldre barn är såklart välkomna men passar även på vår heldagskurs Täljkurs i det fria”.)

Pris:

780kr/barn och 780kr/vuxen

Barn måste anmälas tillsammans med minst en vuxen. Max 2 barn på en vuxen. 

Ingår i priset:

  • Grundläggande täljtekninker med kniv
  • Låneverktyg 
  • Material att tälja i
  • Fina egengjorda alster
OBS! Kursen är exklusive mat. Ta med mat, snacks och dricka så ni klarar er under kursen. Vi har en brasa igång om man vill ta med nått enkelt att grilla, t.ex. korv med bröd. Kan även göras efter avslutad kurs. 

Deltagarantal:

Max 8 deltagare

TID:

Kursen är 2h lång och hålls på eftermiddagen på vardagar kl. 17-19. Se datum nedan.

VEM KAN VARA MED:

För alla barn och vuxna som gillar att tälja.

Den vuxna ansvarar för att barnet tar till sig instruktionerna och hanterar verktygen på ett respektfullt sätt. Vi har dock specialanpassade barnknivar som kan lånas under kursen. Har du frågor kring kan du alltid ta kontakt. 

Plats - Härlanda tjärn

Kursen hålls vid Härlanda Tjärns badplats. 

Ute/TARP

Vi sitter vi runt en knastrande brasa under bar himmel. Skulle det bli regn sätter vi upp skydd i form av tarp/pressening. 

PASSAR INTE DATUMET?

Är ni en egen grupp som tycker detta verkar spännande. Vi skräddarsyr, ta kontakt för mer info. 

Kontakta oss

Om ni har frågor, idéer eller tankar är det bara att höra av sig till oss. Om vi inte svarar med det samma kan det betyda att vi är ute på långtur, men mailen checkas alltid direkt när vi kommer hem. 

Vi ses där ute!